Har ni inte gjort bruschetta nångång så kan jag verkligen rekommendera detta recept:
Bruschetta med basilika
Antal portioner: 4
8 skivor vitt lantbröd
6 tomater
1 knippa basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja, extra virgin
en nypa strösocker
salt och malen svartpeppar
Till garnering:
olivolja
riven parmesanost
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 °. Dela tomaterna, kärna ur dem och finhacka tomatköttet. Jag skalade faktiskt tomaterna också. Strimla basilikabladen och skala och riv vitlöken fint.
2. Blanda tomater, basilika och vitlök med vinäger, olivolja, socker, salt och peppar. Balansera mängderna av salt, syra och socker beroende på hur mogna tomaterna är. Låt salsan dra i rumstemperatur i ca 30 minuter och sedan rinna av i finmaskig sil eller durkslag.
3. Rosta bröden i ugnen i ca 5–7 minuter så att de får fin färg. Ta ut dem och lägg på tomatsalsan, droppa över olivolja och strö över riven parmesanost.
Urgott blev det, och en riktig sommarfräsch förrätt!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar