fredag 21 maj 2010

Mums...


Slog på stort ikväll och bjud på både förrätt och grillat! Gjorde en bruschetta med tomat och basilika till förrätt och grillad marinerad lax med honung, vitlök och lime (mannen grillade) till huvudrätt. Till det blev det ugnsbakad potatis och väldigt lättgjord sås gjord på creme fraiche, hönsbuljong och en massa gräslök.
Har ni inte gjort bruschetta nångång så kan jag verkligen rekommendera detta recept:

Bruschetta med basilika

Antal portioner: 4


 8 skivor vitt lantbröd
 6 tomater
 1 knippa basilika
 1 vitlöksklyfta
 2 msk balsamvinäger
 1 msk olivolja, extra virgin
en nypa strösocker
salt och malen svartpeppar

Till garnering:
olivolja
riven parmesanost

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 °. Dela tomaterna, kärna ur dem och finhacka tomatköttet. Jag skalade faktiskt tomaterna också. Strimla basilikabladen och skala och riv vitlöken fint.
2. Blanda tomater, basilika och vitlök med vinäger, olivolja, socker, salt och peppar. Balansera mängderna av salt, syra och socker beroende på hur mogna tomaterna är. Låt salsan dra i rumstemperatur i ca 30 minuter och sedan rinna av i finmaskig sil eller durkslag.
3. Rosta bröden i ugnen i ca 5–7 minuter så att de får fin färg. Ta ut dem och lägg på tomatsalsan, droppa över olivolja och strö över riven parmesanost.
Urgott blev det, och en riktig sommarfräsch förrätt!!

Inga kommentarer: